Selasa, November 30

akhirnya ku pilih ALZA....

HEHEHHEHE....
aku punya blog mana ada follower / folawers.. sbb ni diary merangkap isi hati... hahahahhaa yg kadang2 aku pun x tau isi hati aku ni... penat2.. memikirkan kesudahan...
ok back to the main topic... akhir nya ku pilih ALZA...
ntah klw hati dah berkenan katalah apa pun... semua x jalan... dlm kepala aku je yg betoii...

so jumaat ni blk kg... hahhahaha marah kwn aku klw aku kata aku nak blk kl blk kg... tul la klw dah tok nye dok situ kita kira tu la kg nye kan... so mak aku kat kl..aku blk kg la bwk danish n deeni... sabtu ni kita blk kg naik keta baru... moga perjalanan ku selamat pergi dan balik...
oh ye tgh menunggu sms dr salesman ku yg still setia menunggu kat jpj... jeng jeng jeng...
KCV XXXX........

Ahad, November 14

ALZA vs EXORA

cadang mmg nak tukaq keta ni dah lama... cuma ada dlm kotak minda je... x mampu nak usulkan pada suami... tp blk je dr kl last 2 week aku tekad nk tukaq wira se aku tu... wlwpun byk sentimental value keta tu... tu la 1st keta gj pertama aku... 1st keta dgn arwah ayah aku... tp klw lama ku simpan value keta tu makin turun... n berapa la sgt nnt klw 3 4 tahun lg... so nak x nak... this year aku terpaksa let go gak keta tu... MBA... 7.9.2.5.....
ok berbalik pada keta yg aku tgh dlm perancangan nak amik ni...
1st dia mesti jimat minyak sbb nak guna keta ni travel hari2 p keje... n klw bleh xmo la besaq2 aku payah nak parking dgn parking nye sekangkang kera je kat kolej tu...
so aku ada 2 pilihan mula nye... ALZA atau EXORA...?
kenapa aku pilih keta tempatan... ntah la... mungkin aku sesuai dgn yg local je kot... byk sebab aku pilih keta tempatan lantak lah org nak kata apa pun... nak kata murah... mungkin la kot salah satu faktor... tp klw nak amik keta second ( bukan local pun ada gak yang murah) apapun aku sokong keta tempatan... korang nak kata aku apa katalah... hehhehehe

Go to fullsize image        vs        Go to fullsize image
 so aku nak pilih yang mana ni... ?

Ahad, Oktober 24

bz sungguh 3 mgu ni

slm semua... hehehhehe niat nak update blog tiap hari terbantut jugak... asal balik je... x dan.. dgn danish n deeni nye... ayah danish n deeni nye lagi hehhehehee... lately ni bz giler... 1st week hr tu bz dgn kursus RP kat makcik2 nak buat perniagaan heheheheheh harap2 ilmu yg aku bg kat depa tu bermanfaat...
then 2nd week aku kena bertungkus lumus nak kena odit folio budak...  alhamdulllah... semua setel... thanks to lysma... semt ni aku kena bg kredit kat SKS4... tp sporting dlm kelas... wlw ada sengah2 tu mcm nak je aku telan depa idup2... tp depa tau aku syg depa... hehehhehe hamzah... n baihaqi pls la ubah perangai... be a good studnt... oh ye sebut pasal kelas... semt ni 5 kelas semua nya... compare to last semt... ok la relax sikit... maklumla aku dah tua... hehehheh depa x bagi la aku kelas byk2... dlm erti kata aku ni senior...
then 3rd of week aku bz dgn sukaneka budak2 semt 1 n 2... n today aku still kat ofc... handel kursus pendek urtan spa... adoiii muda2 dah jd miss J... kursus ni utk ibu2 tunggal... sian tgk depa muda2... cun cun lak tu... hehehhehe ada gak la kategori makcik... apa pun idup mesti diteruskan... betul x?
so la ni aku dok tgh kumpul gambar lama2 nak bg kat muaz.. hope muaz leh buat album tu cpt n cantik hehehehehhe... so kat sini ada lah beberapa gmbar yg aku jumpa... aku attach kat sini ek...
rindu kat mak... risau gak mak dok x sht... doa moga mak sht ... aku beli dah kat mak monavie... hrp2 dpt membantu... bukan x mau blk... tp... insyaalah raya hj ni nak blk... nak buat suprise hehehehhehe... rasa leh kot no... kan kan abg kan... kita raya haji kat kl la na...


Jumaat, Oktober 1

MULAKAN DENGAN BISMILLAH..

salam semua.... sungguh sungguh sungguh lama tidak mencoret dalam diari ini... ntah la bukan x mau nak berkongsi cerita suka dan duka... tp masa dan keadaan tu selalu x mengizin kan... lately ni malas sungguh dgn keje2 di kolej... sedih kecewa semua ada... nawaitu aku utk mendidik anak bangsa kdg2 di ganggu gugat dgn perasaan x puas hati, ntah la patut nya aku x bersikap sedemikian... maaf kan aku student2 ku...

mgu depan aku akan msk kelas dgn penuh dedikasi...
ha citer pasai anak2 permata hati mama... adoiiii danish makin hari makin terror berlakon.... kdg2 nak tergelak pun ada... tp yg x best tu... "abg anak sapa"? danish akan jawab "diiiiiiiiinnnnnnnn"
huhuhuhuhuhuhu.... lps je blk dr seminar di kuantan dia dah kena tune oleh toksu2 nye...
aku sedang berusaha untuk tune memperbetulkan semula bila di tnya "abg anak sapa"? jawab la 'anak maaaaaaaamaaaaaaa anak aaaaaaaaayyyyyaaaahhhh.....'
xpe usaha tnga jaya...

tp yang best tu bila dia akan ikut apa yg kita kata...
dlm byk2 list tu 2 yg dia xleh nak sebut... ada dua.. puas la kita sebut 'pak ude'... dia akan sebut 'pakngah'
n satu lagi 'uncle' dia akan jawab 'unty' hehehhehe semacam dia tau uncle tu untuk unty...
wat ever la danish janji mama paham kan... hehehehehe... be a good boy dear... cabaran masa depan menakutkan mama...

ha deeni... akhir nye... dah tumbuh gg bawah nye... alhamdullilah.... buat mama risau tau...takut gak...  dah masuk 11 bulan adik x tumbuh2 gg lagi heehhehehehe... segala kegelisahan hati mama terjawab... :)
n deeni dah leh berjalan setapak dua... hehehhehe dia more independent compare to abg dia... alhamdulilah... nnt deeni teman mama p shoping2 na... hehehehhehe...
k lah nnt cont... ntah bile x pasti... mood tu selalu berubah2... hehehhehehe
deeni dah tuang susu tu.... adoiiiii.... xdan nak uplode gmbar...later ek

Selasa, Julai 6

lama nye berdiam diri...

slm semua...
hampir sebulan x coret apa2 dlm diari hati ni... ntah... tetibe mood x de nk bukak blog... mlm ni dpt seru skit nk coret apa yg ada dlm hati aku... mlm ni danish demam... as usual klw dia demam dia akan merengek mintak garu kaki tgn belakang semua2la gatai....melayan kerenah anak mmg kekadang memerlukan kesabaran... tp bile tgk depa tido adik beradik... rasa sayu... hati.. sekali imbas ada iras muka depa dua beradik ni... cuma muka adik nmpak lembut...ye lah pompuan la katakan...
x sabar rasanya nak tgk depa berdua ni p sekolah... aku pasti... nnt adik mesti xkan dibuli.. oleh abg... sbb dari gaya tgk danish sygkan adik dia... dia marah klw org nak amik adik dia... hehehehheeh bagus2 protect adik ye... cuma mama takut nnt adik lbh berani dr abg... ye lah abg... gelap pun takut... bunyi hujan pun takut... hehehhehe klw sebut anntooooo tu yg syok tu... hehheheheh dia taut mama dia pun takut hehehehehe...
apa pun tu la keletah anak2 ku... NIK AHMAD DANISH n NANG NUR IR"DEENI
oh ye ramai yg tertnya kenapa letak NANG... hehehhehe dgn bangga aku kata tu sur name keluarga ayah dia... so mereka berdua ni mewarisi keturunan nik n nang dari Pattani...

kali ni xde gmbar nak upload... nnt ek... sbb mama guna notebook ayah...
heheheheh tq ayah beli 1k cash... x yah susah2 nak juai kat org lain...
nak uploed la notebook baru... hehhehehehe
 mula nye nak juai... dah advertise kat mudah... tp last ayah nak beli... senang hehehehehe
x berebut dah notebook dgn mama lps ni...


Rabu, Jun 2

BARANG IKEA... NAK P BELI CUTI NI...

ANTILOP highchair with safety belt RM49 (Last year's price: RM59).

nak beli utk danish n deeni la kat ekea blk cuti ni..... 
highchair with safety belt RM49 (Last year's price: RM59)

MAMMUT children's stool RM15 (Last year's price: RM19.90).
 MAMMUT children's stool RM15 (Last year's price: RM19.90)
kusi ni mcm danish nye... tapi warna ijau... warna pink ni kena beli kat deeni lah..

FNISS wastepaper basket RM2.80 (Last year's price: RM9.90).
 FNISS wastepaper basket RM2.80 (Last year's price: RM9.90)
dustbin aku kat umah warna putih... sapa nak oder warna itam ni..

KRABB mirror RM49.90/4pcs (Last year's price: RM65/4pcs).
KRABB mirror RM49.90/4pcs (Last year's price: RM65/4pcs)nak jugak cermin ni.... sapa nak ODERRRRRRR...
mmg aku blk naik storm... hahahhahaha...



DETOLF glass-door cabinet RM179 (Last year's price: RM199).
DETOLF glass-door cabinet RM179 (Last year's price: RM199)aku  nak la kabinet ni... tp nak angkot mcm mana... huhuhuhuhuhu...

Selasa, Jun 1

Perubahan...

slm... hari ni seharian aku dok mengedit blog aku hehehehehhe...
ntah tetibe mcm bersemangat je aku nak explore gadget2 dlm ni...
nnt aku xplore lg... aku nak siapkan soalan math budak2 utk jumaat ni..
depa nak exam aku  kami pensyarah yg kalut hahahahhaha...

Isnin, Mei 31

SEKIAN LAMA..

slm... lama tul x update blog... hehhehehe update bile perlu... ke update bile aku p bwk anak2 n hubby p makan angin heheheheh... yg sebetul nye update bile ada gmbar baru... itu sebetul nye...

last weekend as usual blk umah my mother in law.. hehheheh blk basuh baju... huhuhu x de mesin basuh bukan x mau beli... mcm x de keperluan mendesak nak beli mesin basuh... sbb:
  • alasan pertama) mesin basuh yg kay umah mak bedah still lum abis bayaq... heheheheh tu duit aku n my hubby...
  • alasan kedua ) tekanan air kat umah slow... so no point nak beli mesin basuh... nak call jabatan bekalan air tapi tak tercall.. nnt la ...
  • alasan ketiga ) ni yg plg best... bile ujung minggu ada la alasan nak blk umah mak... kan abg kan... heheheheh so klw x sempat baju tu tgai je... next week tu baru p amik... heheheheh siap lipat... mak mertua i tau i buzzyyy...siap dia soh bg bakul snng aku nak bwk blk umah... n the best thing mak aku soh aku cari org upah kemas umah... hahahahha bahagia hidup... thats my mother in law...
eh naper melalut pasai mesin basuh ni ek... ntah... tetibe je...
ok... nak letak jugak umah ku syurga ku...
hehehhehe walaupun umah sewa... aku suka dok ngn family ku...
biar la susah sng ku bersama mereka... dah dah... merepek dah ni... hahahhahahah




* ruang tamu merangkap ruang legar... hehehehhe..



* ruang rehat... tmpat danish layan ultraman.... hahahaha... hanger2 bertaburan...

Khamis, Mei 6

luahan perasaan



hehheheheh saje je aku letak gambar ni...
like mother like son hehehehhehehe
lama nye x menulis blog ni... bukan x mau... tp x dan...
keje makin byk.. semakin byk... tiap mgu kena keluar mcm YB
gaji byk tu jugak...
kdg2 pikir payah nye keje kat kk arau ni...
x sama mcm kat tempat dulu...
kenangan kat jasin tetibe mengimbau...
kat sini aku la pensyarah aku la par aku lah tukang photostat semua2 aku lah...
mula sampai kat sini, terkejut tgk tmpat aku... hehehehehe
mcm bilik guru... (jgn mrh na... bukan nak kata bilik guru) tp bilik guru lagi cantik la... tu bab tempat..
tp la ok la sikit bilik guru aku ni hehheheh compare to 1st time mai kk arau

hishhh aku ni rasa mmg kena aply la stermex sbb klw kat kolej x dan nak siap keje aku dgn FB blog email hehehhehehe kan kan kan...
ok kite aply stremex... comfem... hehehehhehe

Isnin, April 19

MANDI MANDA BUKIT MERAH





wah... last weekend hr tu bawak abg adik p bukit merah.. depa la yg plg best... xpe habis duit sekali sekala... janji depa happy... syok tgk keletah anak2 membesar...
harap2 danish n deeni akan jd anak2 yg baik utk mama n ayah... Amin....
hish... bukan x mau membebel tp byk keje yg menunggu ni.. maklum la cuti lama... aku leh update kat opis ni je... berbaloi ke klw aku msk stremex kat umah... hish nnt la di pikirkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails